Elke dag als ik buiten kom, kijk ik als het ware in een donker gat. Ik heb ook veel meegemaakt, maar soms denk ik gewoon dat ik niet meer weet wat ik doe. Pas was ik weggelopen terwijl ik het eigenlijk niet eens wilde. En ook snijd ik mezelf.

Ik zie ook dat het veel dieper is dan eerst, maar ik voel het bijna niet en ik kan er ook niet mee stoppen. Ook druk ik wel eens een sigaret uit op mijn arm. Wat ik allemaal heb meegemaakt is te veel om op te noemen. Ik praat met niemand over mijn problemen en vooral niet met mijn ouders. Ik ben ook heel bang dat iedereen mij dik en lelijk vindt en mij gewoon haat. Kunt u mij helpen?! Een hopeloos meisje

Er is maar één manier waarop je uit dit donkere gat kunt komen: praten! Je hebt veel meegemaakt zeg je. Ernstige dingen blijkbaar, die je moet verwerken. Het feit dat je dingen doet waarvan je jezelf niet bewust bent, dat je jezelf pijn doet en de pijn niet voelt… het zijn tekenen dat het heel slecht met je gaat, dat je je gevoelens aan het uitschakelen bent en langzaam maar zeker de controle over je leven verliest. Als je niet snel hulp zoekt, wordt de situatie alleen maar erger. Je zegt dat je met niemand wilt praten over je problemen, maar het is ook duidelijk dat je ze niet zelf kunt oplossen. Je denkt dat iedereen je dik en lelijk vindt en je haat. Maar er is altijd iemand die om je geeft. Zoek dus toch iemand die je vertrouwt en die jou verder kan helpen: een familielid, de ouders van een vriendin, een vertrouwenspersoon op school, je huisarts… Of bel eens met de Kindertelefoon (0800-0432). Zij kunnen je helpen aan adressen van instanties bij jou in de buurt die je verder kunnen helpen. Doen hoor – het kan alleen maar beter worden!

Lees ook: GIRLZ Talk – Depressief