Ein-de-lijk gaan je lover en jij zoenen. Het is superromantisch, maar stiekem gebeuren er best wel smerige dingen. Weten wat? Check this!

#1 Eet-adem
Oeps… dat was niet zo verstandig van je lover om een broodje döner met knoflooksaus te eten! Niet zo fijn en fris voor jou! Producten zoals ui en knoflook kun je beter skippen als je nog wilt gaan liplocken.

#2 Uitwisseling van bacteriën
Hmm… geen fijne gedachte als je denkt aan zoenen. Maar zonder dat jij het door hebt wissel jij met je lover al gauw 80 miljoen bacteriën uit tijdens het zoenen.

#3 Ziekte overdragen
Tijdens zoenen kun je zelfs virussen overbrengen. Als je lover een koortslip heeft, is de kans groot dat jij die na een weekje ook hebt. Toch maar knuffelen dan?  

#4 Te veel slijm
Bah… je lijkt verdorie wel een slijmmonster! Je lover moet duidelijk nog een beetje oefenen met mikken.

Lees ook: Leer zoenen als een pro 

#5 Te veel tong
En dan krijg jij een tong bijna je keelgat in… Hmm… zoenen met kotsneiging. Hoe nice.

#6 Etensresten ontdekken
Iewhl! Ineens vis je een stuk etensrest uit zijn mond met je tong? Te smerig!

#7 Smakzoener
Veel mensen hebben een hekel aan een smakgeluid. Vooral als je lover smakkend zoent. Het lijkt wel of je lover heel erg van je aan het smullen is. Niet echt romantisch, toch?

#8 De hijger
Je draait langzaam rondjes met je tong en zit er he-le-maal in. Dan laat je lover ineens los om naar adem te happen. Iehl… hopelijk gaan jullie snel allebei door je neus ademen.

#9 De roker
Het kan heel vervelend zijn als je als niet-roker met een roker aan het zoenen bent. De rook-smaak kan voor de ander echt vies smaken! Alsof je met een asbak zoent. Brr…

#10 De verkouden-zoener
Lekker hoor! Eerst je neus ophalen en dan gezellig met jou gaan zoenen… Dat is toch een supersmerig idee? Ben je nou met zijn speeksel of zijn snot aan het zoenen? 

Lees ook: Zoenen met een beugel