Nieuwsgierigheid wordt niet altijd beloond. Dat bewijst het boek Bitterzoet van Simone de Jong. De vraag is: wat zou jij doen als je het slachtoffer wordt van een internetcrimineel?

Nieuwsgierigheid wordt niet altijd beloond. Dat bewijst het boek Bitterzoet van Simone de Jong (vanaf €7,95). Het verhaal gaat over Maya die een mailtje in haar spambox krijgt. Normaal gesproken gooit ze haar ongewenste berichten altijd meteen weg, maar als ze het onderwerp β€˜Are you a trusted person’ ziet, is haar nieuwsgierigheid toch gewekt. Het mailtje blijkt van een advocaat in Nigeria te zijn. Hij wilt een deel van een grote erfenis van een overleden rijke cliΓ«nt opstrijken, maar zoekt daar hulp bij. Voor de grap stuurt Maya een mailtje terug en ondertekent het met de naam van haar klasgenoot: Merijn van der Pas. Wat Maya alleen niet weet, is dat Merijn een heel slimme hacker is en hij Maya weer probeert terug te pakken. Voordat ze het weten, zijn ze allebei verwikkeld in een gevaarlijk complot van spamcriminelen…

Wil jij weten hoe dit verhaal afloopt? Girlz! verloot vijf exemplaren. Meedoen aan deze winactie? Vul snel je gegevens in op het contactformulier en vertel ons ook waarom jij graag wil winnen. Deze prijsvraag loopt tot 22 juni juni 2011, daarna kun je niet meer reageren.