De zomerse kleding ligt op een hoopje achterin je kast. Gevolg: te weinig plek voor al die dikke winterkleding. Een mooi moment om je kast eens uit te mesten.

Waar moet je beginnen?

  • Verdeel je kleding in drie stapels: houden, misschien houden en weggooien of weggeven.
  • Heb je echt geen idee of je iets nog gaat dragen, of vind je het stiekem zonde om het kledingstuk weg te gooien? Stop het ergens onderin je kast, in een doos bijvoorbeeld. Heb je het na twee maanden nog niet gemist? Dan kan het weg!
  • Ai, dat mooie jurkje is echt een enorme miskoop. Face it: als je iets niet draagt, kun je er beter iemand anders blij mee maken. Organiseer een kledingruilfeestje met vriendinnen. Het is gezellig, je ruimt je kast op en je houdt er ook nog nieuwe kleding aan over.
  • Kleding die echt versleten is, kun je meteen wegdoen of aan het goede doel geven. Zo heb je nog meer ruimte voor je allermooiste kleding,
  • Hoe deel je je kast in? Leg je broeken bij broeken en shirtjes bij shirtjes, leg je het op kleur of hang je juist kant-en-klare outfits bij elkaar? Het kan allemaal, kies wat jou het handigst lijkt. Zorg in ieder geval dat je je favo kleding makkelijk uit de kast kunt grissen, zonder dat alles weer een troep wordt.
  • Sokken, ondergoed, riemen, sieraden, bikini's. Je kast is echt veel te klein! Gelukkig zijn er veel leuke opbergdozen te vinden. Klik op de opbergers hieronder om te zien waar je ze kunt kopen en hoe duur ze zijn.

Gebreide mand Grote mand Lichtgrijze mand Hanger Doos met print