Barbie bestaat alweer 50 jaar in Nederland! Het Tassenmuseum viert deze verjaardag met een expositie over Barbie en haar kledingstijl door de jaren heen. Er zijn Barbie’s van 1960 tot 2008 te zien, aangekleed met kleding uit die tijd. Kortom, een superleuk uitje voor jou en je moeder! Doe mee met de prijsvraag en wie weet win jij twee toegangskaarten.

Stijlicoon
Barbie werd in 1959 bedacht en door haar populariteit werd ze in 1964 naar Nederland gebracht. In de jaren 70 veranderde haar stijl en werd ze een echt stijlicoon.

De expositie
In het Tassenmuseum zijn vijftig Barbie’s van 1960 tot 2008 te zien. De kledingstijlen verschillen enorm: van haute couture tot disco-outfits. Superleuk om te zien dus! En helemaal leuk, je kunt samen met je moeder of BFF van een echte Barbie high tea genieten. Inclusief roze cupcake! Kijk voor meer informatie op Tassenmuseum.nl.

50 jaar Barbie kun je bezoeken van 21 januari tot en met 4 mei 2014 in het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

Winnen
Girlz! geeft 5×2 kaarten weg! Vul het formulier in om kans te maken en vertel ook even waarom jij wilt winnen. Deze prijsvraag loopt tot en met 4 februari 2014. Na die tijd kun je niet meer reageren. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.