Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Soms zie ik wel eens erge pesterijen op internet voorbijkomen. Vreselijk als je leest hoe sommige girls online uitgescholden en gekleineerd worden. Het liefst zou ik het stoppen. Maar ja, hoe doe je dat? Een nieuwe app in Amerika biedt misschien de oplossing…”

Stop!t
“Spot!t, zo heet de app, maakt het mogelijk om met een klik op je mobiel een cyberpestgeval te melden. Je hoeft dus niet eerst miljoenen vragen te beantwoorden of te zeggen wie je bent. Hierdoor zal nooit iemand erachter komen dat jij het pesten gemeld hebt. Fijn, want misschien zijn sommige pesters hierdoor wel boos en beginnen ze jou ook te treiteren. Er is dus goed over de app nagedacht, maar zou die ook echt werken?”

Niet overal tegelijk zijn
“Misschien stopt het cyberpesten door jouw melding wel op Facebook, maar gaat het op Twitter gewoon door… Je kunt helaas niet overal tegelijk zijn. Het blijft dus lastig om het cyberpesten helemaal tegen te gaan. Al helpen alle kleine beetjes wel.”

In het nieuwe nummer van Girlz! kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.