Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Heb jij ‘m al gezien? Het heftige filmpje waarin beautyblogger Em Ford de reacties laat zien die ze heeft gekregen op foto’s van haar zonder en mét make-up. Allemaal zijn ze vreselijk…”

Acne
“Em heeft last van acne. Ze besloot de strijd tegen schoonheidsidealen aan te gaan door op haar blog My Pale Skin foto’s te delen van zichzelf zonder make-up. Hierop kreeg ze veel steunberichtjes, maar ook gemene negatieve reacties. Zonder make-up is ze 'lelijk' of 'weerzinwekkend' en krijgt ze van iemand te horen dat hij of zij 'niet eens naar haar gezicht wil kijken'.”

Fake
“Maar ook met make-up op is het niet goed. Dan krijgt ze namelijk vaak te horen dat ze ‘fake’ is. Dit maakt Em erg onzeker. Want eigenlijk wordt ze dus online altijd afgekraakt, of ze nou make-up draagt of haar echte huid met onzuiverheden laat zien.”
 

In het nieuwe nummer van Girlz! kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.