Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Je kent ze vast wel: smileys die je aan je Facebookpost kunt toevoegen om aan te geven hoe je je voelt. Erg leuk en grappig, maar met één van die smileys waren ze in Amerika helemaal niet blij…”

Feeling fat smiley
“De smiley waar het om gaat is de feeling fat emoticon. Bijna 17 duizend Amerikanen tekenden de petitie om het gele poppetje, met bolle wangen en een onderkin, van Facebook te laten verwijderen. Dat snap ik op zich wel. Je dik voelen is niet echt een emotie. Niet zoals je gelukkig, verdrietig of nerveus voelen. Het kan meiden alleen maar onzekerder maken en negatiever over hun lichaam laten denken.”

Verlegen smiley
“Aan de andere kant is het misschien een beetje overdreven om de smiley te verwijderen. Zo kunnen ze bijna alle smileys wel verbieden. Mensen die snel rood worden zouden ook sneller onzekerder kunnen worden als ze een verlegen smiley voorbij zien komen. Deze heeft namelijk rode wangetjes.”

Volgevreten smiley
“Inmiddels heeft Facebook de smiley veranderd in feeling stuffed, wat bij ons in Nederland de volgevreten smiley is. Ook een goede oplossing!”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.