Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Terwijl ik aan het soggen was, kwam ik op internet een artikel tegen over de e-sigaret. Dit apparaatje op batterijen, bedoeld om als sigaret te gebruiken, wordt verboden voor iedereen onder de 18 jaar.”

Goede regel of niet?
“Meteen begon ik te denken… Is dit een goede regel of juist niet? Een e-sigaret is namelijk minder slecht voor je dan een gewone sigaret. Het bevat geen tabak, brandt niet en je kunt ‘m gebruiken met, maar ook zonder nicotine. Als je de e-sigaret verbiedt voor minderjarigen, bestaat de kans dat jongeren onder de 18 jaar eerder naar een normale sigaret grijpen, die dus slechter voor hen is.”

Roken onder minderjarigen tegengaan
“Hoewel een echte sigaret veel schadelijker is, is de e-sigaret ook niet goed voor je, want hierin zitten schadelijke stoffen. Ook is de stap naar een echte sigaret kleiner als je de elektrische variant al gebruikt. Deze verbieden is dus misschien toch een slimme oplossing om roken onder jongeren tegen te gaan.”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.