Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Als echte taalgek erger ik me regelmatig aan taalfouten als ‘beter als mij’ en ‘hun snappen er niets van’. Maar ik wist niet dat dit wat zegt over mijn persoonlijkheid. Volgens onderzoekers zorgt deze eigenschap er namelijk voor dat mensen mij onaardig vinden.”

E-mails beoordelen
“Voor dit onderzoek werden er e-mails, met én zonder fouten, gegeven aan 83 deelnemers. Deze deelnemers moesten de schrijvers van de e-mails beoordelen op vriendelijkheid, intelligentie en nog een aantal factoren. Maar ze gaven ook info over zichzelf, zodat de onderzoekers verbanden konden leggen.”

Irritatie? 
“Aan het eind van de test werden de deelnemers gevraagd of ze de foutjes in de e-mails hadden gezien en of ze zich hieraan stoorden. Wat bleek? Personen die als vriendelijk bekend stonden, vonden de taalfouten minder erg en letten juist meer op de inhoud van de mail. De onderzochte mensen die als introvert of onaardig getypeerd worden, maakten zich er juist wel druk over. Net als ik dus.” 

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op InstagramTwitter en Facebook volgen.

Lees ook: In 2018 anticonceptie voor boys?