Het is behoorlijk heftig als je ouders gaan scheiden. Ze maken constant ruzie en jij zit er tussenin. Je wilt geen kant kiezen, maar je vindt het supermoeilijk om voor jezelf op te komen. Filmmaker Laura Hermanides heeft precies hetzelfde meegemaakt en wil daarom een documentaire maken over hoe het is voor jongeren als hun ouders gaan scheiden. Gaan jouw ouders scheiden en wil je jouw verhaal vertellen? Geef je dan op.

Wat wil Laura weten?
Filmmaker Laura: ‘Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 6 was. Achteraf denk ik dat mijn ouders het lang niet altijd even handig hebben aangepakt voor mij. Maar echt reageren of voor mezelf opkomen kon ik toen nog niet. Ik ben benieuwd hoe je als jongere reageert als je ouders gaan scheiden: ben je boos op je ouders? Voel je je schuldig en laat je dat zien? Kun je er beter mee omgaan omdat je al meer je eigen leven hebt? Of is het juist heel heftig omdat alles er met terugwerkende kracht heel anders uitziet? Kun je voor jezelf opkomen of hou je je mond voor de goede vrede? Ga je zelf anders met de liefde om?’

Vertel jouw verhaal
Ben je tussen de 13 en 20 jaar oud? Gaan je ouders scheiden? En wil je daar wat over vertellen? Dan is filmmaker Laura Hermanides is op zoek naar jouw verhaal. Mail naar laurahermanides@gmail.com of bel naar: 06-24863360. Het gesprek is alleen voor research: alles blijft dus tussen jou en Laura en er wordt niets opgenomen.