Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Toen ik op internet las dat de Britse girl Emily Reay (17) geschorst werd van school omdat haar haar te rood was, was ik best verbaasd. Maar het wordt nog vreemder. Emily moet namelijk een keuze maken: haar haar verven of een andere school zoeken.”

Haar verven
“Emily heeft van nature al rood haar, maar ze verft het een klein beetje bij. Dit doet ze al een aantal jaar, zonder dat de school er een probleem van maakte. Maar toen de girl na de paasvakantie terugkwam, moest ze bij de schoolleiding komen. Die vond haar haar nu echt te rood.”

Eindexamen
“Ze stelden haar voor een keuze: haar haar een andere kleur verven of een andere school zoeken. Heel lastig, vooral omdat ze over een maand eindexamen moet doen. Ze besloot een haarband op te doen, maar nee, dit was niet goed genoeg voor de leiding. Ze moet echt haar haar een andere kleur verven om op haar school te kunnen blijven. Pfoe… Lastige keuze.”

In GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen. En check elke woensdag de site voor een GIRLZ-report van Patricia.