Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Steeds meer girls laten een puntkommatattoo ( zetten. Ik besloot te onderzoeken waarom dit opeens zo hip is en waar deze bijzondere tatoeage voor staat.”

Achterliggende gedachte
“Wat blijkt? Het is niet een of andere hippe trend, maar het heeft een achterliggende gedachte. Girls met een puntkommatattoo doen namelijk mee aan een beweging onder de naam #projectSemicolon. Dit project wil hoop geven aan iedereen die vecht tegen depressie, zelfmoord, verslaving en zelfverwonding. Een puntkomma wordt namelijk gebruikt als een schrijver had kunnen beslissen om een zin af te sluiten, maar er voor koos dat niet te doen. Jij bent de schrijver en de zin is jouw leven. Een hele mooie gedachte, vind ik.”

Project Semicolon
“De grondlegger van het project, Amy Bleuel, had zelf ook geestelijke gezondheidsproblemen, inclusief zelfverwonding en zelfmoordpogingen. Maar uiteindelijk zorgde de zelfmoord van haar vader ervoor dat ze Project Semicolon heeft opgezet. Hiermee wil ze graag haar vaders verhaal vertellen, als een soort eerbetoon.”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op InstagramTwitter en Facebook volgen.