Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Tijd voor een experiment, dacht de 18-jarige Joyce een poosje terug. Ze schreef op haar tijdlijn op Facebook dat ze geslaagd was, terwijl ze helemaal geen examen had gedaan. Toch kreeg ze tientallen felicitaties van haar FB friends. Zou jij haar ook gefeliciteerd hebben?”

Geheugensteuntje
“Oké, ik biecht op: waarschijnlijk zou ik haar ook gefeliciteerd hebben als ze een Facebookvriend van mij was geweest. Tegenwoordig zijn we namelijk superdruk met allerlei stuff én hebben we steeds meer vrienden online. Daardoor is het onmogelijk om van iedereen te onthouden waar hij of zij precies mee bezig is. Facebook is daarvoor een goed geheugensteuntje! Maar als daar dan foute info op staat, is het logisch dat je een kleine blunder maakt door haar toch te feliciteren.”

Vriendschappen online
“Maar aan de andere kant zegt het ook wel wat over hoe hecht online vriendschappen eigenlijk zijn. Van mijn BFF weet ik precies wat ze elke dag uitspookt, maar van de meeste friends op Facebook heb ik geen flauw idee. Maar is dit erg?”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.