Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Ik zou echt graag mijn eigen website vol met mijn verhalen willen hebben! Maar ja, hoe maak je een website? Kinderen op de basisschool krijgen nu al les in programmeren en ze willen er zelfs een verplicht vak van maken.”

Programmeerles
“Vorige week kregen duizenden leerlingen uit groep 7 en 8 namelijk voor het eerst les in programmeren. Superhandig voor de toekomst, want veel beroepen hebben hun eigen website of app nodig. Als je bijvoorbeeld modeontwerper wilt worden, is het handig om online je kleding te verkopen. En als dansdocent je droombaan is, kan een website je helpen om je lessen te promoten.”

Verplicht
“Zelf een website of app kunnen bouwen is dus handig, maar de bedenkers van de programmeerlessen willen zelfs dat hun lessen verplicht worden! Ze denken namelijk dat programmeren in de toekomst net zo belangrijk wordt als lezen en schrijven. Dit vind ik een beetje overdreven. Tuurlijk wordt het steeds belangrijker, maar om zo’n les nou meteen verplicht te maken? Misschien vind je het helemaal niet leuk en dan moet je het toch per se leren…”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.