Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Na de ice bucket en cinnamon challenge is er weer een nieuwe hype, dit keer uit China: de belly button challenge. Girls draaien hierbij hun arm achter hun rug en proberen met hun vingers hun navel aan te raken.”

Grappig
“Het eerste wat ik deed toen ik over deze vreemde hype las, was het zelf ook proberen. Achter mijn computer probeerde ik met mijn arm in een onlogische positie bij mijn navel te komen. Supergrappig om uit te proberen. Meteen appte ik mijn friends om te vragen of zij de belly button challenge al hadden geprobeerd.”

Dun genoeg?
“Toen ik verder las kwam ik erachter dat meiden die via die speciale manier bij hun navel kunnen komen volgens de hype dun genoeg zijn. Kan je er niet bij? Dan moet je afvallen. Onzin, vind ik. Hier is namelijk totaal geen wetenschappelijk bewijs voor. Alleen aan de hand van je BMI (Body Mass Index) kun je zien of je te zwaar bent. Maar één ding is zeker: van dit soort hypes kun je wel behoorlijk onzeker worden…”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.