Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Het fijne van terugkomen van vakantie is dat je weer overal onbeperkt kunt facebooken, filmpjes bekijken en whatsappen. Tuurlijk kan dit ook op je vakantiebestemming, alleen kan dit je een superhoge rekening opleveren. Heb jij dat wel eens gehad?”

Dataroaming uitzetten
“Iemand die dit is overkomen, is Shannon (19) uit Schotland. Toen zij thuiskwam van vakantie lag er een telefoonrekening van ruim €30.000 op de mat. Hoe dat kan? Dat weet Shannon ook niet precies. Toen ze een paar dagen op vakantie was, kreeg ze al een berichtje van haar telecomprovider dat ze al €3.000 had verbruikt aan data. Oeps! Meteen zette ze haar dataroaming uit.”

Toch facebooken en facetimen 
Maar ze wilde toch blijven facebooken en facetimen op vakantie, dus liet ze het datalimiet van haar abonnement opheffen. Door haar provider werd ze gewaarschuwd dat iedere mb na een bepaalde grens haar veel geld zou kosten. Maar dat de rekening zou oplopen tot wel €30.000 had ze niet verwacht. Ze heeft er in ieder geval wel van geleerd. Shannon: ‘De volgende keer dat ik op vakantie ga, gebruik ik mijn telefoon gewoon helemaal niet.’”