Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Haal jij regelmatig iets lekkers uit de snoepautomaat op school? Of koop je in de pauze liever een appel? Steeds meer scholen proberen gezondere producten aan te bieden, maar toch pauzeren we nog steeds liever met een blikje cola en een KITKAT. Moeten frisdrank- en snackautomaten op school dan maar verboden worden?”

Gezonde schoolkantine
“Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) vindt namelijk dat die automaten een gezonde school in de weg staan. Want ook al beschikt 37 procent van de scholen over een ‘gezonde schoolkantine’, op negen van de tien onderzochte mbo-scholen staan nog steeds snackautomaten in het gebouw.” 

Inhoud automaten
“En daarin zitten geen appels, fruitrepen of andere gezonde snacks. Het RIVM vindt dit erg jammer, en zegt: ‘Je kunt als school nóg zo met gezonde voeding bezig zijn, als je niets aan de inhoud van de automaten doet, verlies je het effect.’ 

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op InstagramTwitter en Facebook volgen.

Lees ook: GIRLZ-Report – Binnenkort geen Facebook meer als je jonger dan 16 bent?