Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Toen ik laatst door mijn timeline op Facebook scrolde, kwam ik een artikel tegen over pro-anorexiasites. Ik las dat er onderzocht werd of deze websites verboden kunnen worden.”

Onzekerheid
“Yeah! Dacht ik meteen. Weg met die vreselijke websites vol met te dunne girls! Veel meiden voelen zich hierdoor onzeker, want hun lichaam is toch anders dan dat van die vrouwen op de sites. Vooral als je al last hebt van anorexia kan dit ervoor zorgen dat je nog verder wordt gepusht om meer afvallen. Je wilt er dan immers net zo uitzien als die girls op de pro-anorexiasites.”

De juiste oplossing?
“Maar daarna dacht ik: is het verbieden van deze sites wel de oplossing om anorexia tegen te gaan? Dit eetprobleem is namelijk echt een ziekte. Bovendien vraag ik me af of het mogelijk is om alle afbeeldingen van te dunne girls van het internet te laten verwijderen. Ik denk het niet. Er zullen dus altijd foto’s van hele slanke vrouwen blijven bestaan. Je kunt meiden dan misschien beter leren om hiermee om te gaan, dan deze sites te verbieden. Wat vind jij?”

In het nieuwe nummer van Girlz! kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.