Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Af en toe haal ik ‘m wel eens tevoorschijn: mijn selfie stick. Vooral als je met veel friends op de foto wilt en er niemand in de buurt is om een foto te maken, is ‘ie vet handig! Maar tegenwoordig mag je ‘m niet zomaar meer overal uitschuiven. Op sommige plekken is de selfie stick namelijk verboden.”

Concertzalen, musea, festivals en voetbalstadions
“Eén van die plekken is de Ziggo Dome. In deze grote zaal treden veel celebs op waar ik best graag samen met mijn friends een selfie mee zou willen maken. Maar met de hulp van mijn selfie stick mag dat dus niet meer. Je zou er namelijk het uitzicht van anderen mee kunnen verpesten, net zoals op festivals. Ook in sommige musea mag je geen selfie stick meer gebruiken, want je zou er per ongeluk een duur schilderij mee kunnen beschadigen. En in sommige voetbalstadions is de selfie stick al helemaal uit den boze; de bazen van deze stadions zien het als een soort wapen.”

Overdreven?
“Allemaal argumenten waar ik best in kan komen. Maar is het niet een beetje overdreven om de selfie stick te verbieden? Kunnen we niet met z’n allen goed opletten of we niet iemands uitzicht ermee verpesten of een duur schilderij raken? Want al je friends op de foto krijgen met een selfie stick is juist zo leuk!”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.