Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Een weekje geleden tagde m’n jongere broertje me onder een funny Facebookbericht. ‘Zie je nou wel!’ had hij erbij geschreven. In het bericht werd beweerd dat jongere broers en zussen de grappigste van de familie zijn. Really?! Snel las ik verder…”

Meer verantwoordelijkheidsgevoel
“Ik kwam erachter dat dit leuke feitje was gebaseerd op een echt onderzoek. Voor dit onderzoek kregen oudste en jongste kinderen van Britse gezinnen een lijst met eigenschappen voor hun neus en moesten ze aankruisen welke eigenschap ze wel of niet bij zichzelf vonden passen. Wat bleek? Veel jongere broers en zussen vinden zichzelf grappiger dan hun oudere broer of zus. Die vinden op hun beurt weer dat zij vooral meer verantwoordelijkheidsgevoel hebben. En daar ben ik het helemaal mee eens! Vroeger moest ik vaak op mijn broertje passen en dan voelde ik me verantwoordelijk voor hem.”

GIRLZ mini-onderzoek
“Maar om nou te zeggen dat mijn broertje grappiger is dan ik… Vaak genoeg blijft het awkward stil aan de keukentafel als hij een mop tapt. Maar ook ik heb zo m’n foute grappen. Daarom vraag ik me af of grappigheid überhaupt wel te maken heeft met of je de oudere of jongere broer/zus bent. Om dit uit te vinden start ik bij deze m’n eigen GIRLZ mini-onderzoek! Doe je mee?”

n het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.