Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Deze week zag ik een opvallend nieuwsbericht voorbij komen. Het ging over een moeder die door de rechter was bestraft omdat een veertienjarig meisje op het sweet 16-feestje van haar dochter zo dronken werd dat ze in het ziekenhuis moest worden opgenomen.”

Moeder is verantwoordelijk
“Volgens de rechter was de moeder namelijk verantwoordelijk voor de jongeren op het feestje, ook al is het niet bewezen dat zij ze alcohol heeft gegeven. Wel werden er lege flessen sterke drank gevonden op de bar waar het feest werd gehouden.”

Geldboete
“De moeder die de party voor haar dochter organiseerde, kreeg een geldboete van 400 euro, waarvan 300 euro voorwaardelijk. Tegelijkertijd een goede waarschuwing voor je ouders: als zij een feestje voor je organiseren en een minderjarig iemand wordt dronken, dan zijn zij verantwoordelijk. Vind je dit terecht of niet?”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op InstagramTwitter en Facebook volgen.

Lees ook: GIRLZ Report – Ben jij suikerverslaafd?