Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “’Ben jij bang voor de dood?’ vroeg mijn BFF laatst opeens tijdens een girls night. Mmm… Deze vraagt zette me aan het denken. Eigenlijk ben ik best wel bang, maarrrrrr: misschien is dit in de toekomst niet meer nodig! Wetenschappers zijn namelijk aan het uitzoeken of we eeuwig kunnen leven.”

Fruitvliegjes
“Deze wetenschappers zijn er laatst in geslaagd om het leven van fruitvliegjes extreem te verlengen door een specifiek gen toe te voegen aan hun DNA. Dit gen zorgde ervoor dat ongezonde cellen in de organen van de kleine diertjes razendsnel afstierven, zodat hun lichaam heel lang gezond bleef. En guess what? Mensen hebben hetzelfde gen. Dan zouden wij misschien wel eeuwig kunnen leven! Dan hoef ik niet meer bang te zijn voor de dood en heb ik nog zeeën van tijd om mijn superlange bucketlist af te werken. Klinkt ideaal! Toch..?”

Look like omaatjes
“Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant… Zou ik wel eeuwig willen leven? Misschien zorgt dit er juist voor dat ik de dingen die ik nog graag zou willen doen voordat ik doodga, uitstel. Ik heb dan immers nog superlang de tijd. Maar eigenlijk is dat stom, want je moet nu leven! En als we dan toch allemaal eeuwig leven… zien we er dan een heel groot deel van de tijd uit als omaatjes met grijze krullen en een houten wandelstok? No thanks!

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.