Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Vroeger wilde ik altijd heel graag een sis hebben, zodat ze mij kon helpen als ik in trouble zat. Precies wat een zus op het St. Bonifatiuscollege in Utrecht ook gedaan heeft. Zij maakte het eindexamen Frans voor haar sister, alleen liep dit niet helemaal goed af…”

Betrapt!
“De oudste zus, die een keer was blijven zitten, stond er niet zo goed voor terwijl de jongste best een lager cijfer kon halen. De jongste wilde haar zus helpen, dus besloten ze elkaars eindexamen Frans te maken door de naam van de ander boven het antwoordformulier te zetten.  Goed bedacht, alleen bleef het niet onopgemerkt… De docent Frans vond het verdacht hoe anders de zussen hadden gepresteerd dan normaal. Ze vergeleek hun eindexamens met werk dat ze al eerder bij haar hadden ingeleverd. De handschriften verschilden enorm! Ook een schriftexpert bevestigde dit.”

Gezakt
“Hun straf voor het frauderen? De zusjes zijn beiden gezakt. Dit is extra balen voor de jongste zus: ze was al ingeloot voor de studie Geneeskunde. Voor de oudste zus had het frauderen trouwens toch geen zin gehad, want zelfs met het hogere cijfer zou ze alsnog gezakt zijn.”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.